Και φέτος προβλέπεται η μη πραγματοποίηση της Αθλητικής Συνάντησης Νέων Β. Αιγαίου

Την απογοήτευσή του παρουσιάζει μέσα από την κάτωθι επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, ο ΕΑΣ – ΣΕΓΑΣ, καθώς στις 23 Ιουνίου 2023, του είχε αποστείλει επίσημη ερώτηση – ενημέρωση, αναφορικά με το αν θα πραγματοποιηθεί όπως είθισται ο Θεσμός της Αθλητικής και Πολιτιστικής Συνάντησης Νέων Βορείου Αιγαίου, ο οποίος διεξάγεται από το 2017.

Και φέτος ο ΕΑΣ – ΣΕΓΑΣ, έλαβε ανεπίσημη πληροφορία για την αρνητική απάντηση από τον Περιφερειάρχη, και συνάμα του απέστειλαν δεύτερη επίσημη επιστολή, ερωτώντας τον ευθέως, εάν ισχύει τα όσα γνωστοποιήθηκαν άτυπα για την μη πραγματοποίηση των αγώνων:

Χίος, 23 Ιουνίου 2023

Κύριε Περιφερειάρχη,

Το 2017 ξεκίνησε ο νέος θεσμός: «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», με την υποστήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ο θεσμός αυτός αποτελεί ένα αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός που αγκαλιάστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους: διοργανωτές, αθλητές-αθλήτριες, Σωματεία Στίβου, Προπονητές, συνοδούς, αθλητικούς παράγοντες, φίλαθλους του Κλασικού Αθλητισμού. Συμμετέχουν αθλητές-αθλήτριες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου: ΛΗΜΝΟ, ΛΕΣΒΟ, ΧΙΟ, ΣΑΜΟ, ΙΚΑΡΙΑ. Οι αγώνες αυτοί είναι σημαντικοί γιατί αποτελούν κίνητρο για την ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού στα νησιά μας με την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητά τους.

1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ έγινε στη ΜΥΤΙΛΗΝΗ 3/7/2017

2Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ έγινε στη ΧΙΟ 5/7/2018

3Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ έγινε στη ΛΗΜΝΟ 25/7/2019

Το 2020 δεν έγινε λόγω της Πανδημίας

4Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ έγινε στη ΣΑΜΟ 20/7/2021

Το 2022 δεν έγινε η διοργάνωση για οικονομικούς λόγους

Παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε για την 5Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, η οποία είθισται να διοργανώνεται τον Ιούλιο, αν  έχει προγραμματιστεί και πότε προβλέπεται να διεξαχθεί.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΥΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Παρακαλούμε θερμά για την υποστήριξη εκ μέρους σας του σημαντικού αυτού θεσμού.

Βέβαιοι για την απάντηση εκ μέρους σας, σας ευχαριστούμε θερμά.

 

Χίος, 9 Ιουλίου 2024

Κύριε Περιφερειάρχη,

Κατόπιν του υπ.αριθ.163/23.6.2023  εγγράφου μας, που σας επισυνάπτουμε και των προσωπικών σας προεκλογικών διαβεβαιώσεων ότι θα φροντίσετε να αναβιώσει από φέτος ο θεσμός «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Με δεδομένο ότι, στηριγμένοι στις διαβεβαιώσεις σας, είχαμε ενημερώσει Σωματεία, γονείς και παιδιά περί των καλών σας προθέσεων, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εγγράφως αν όντως ισχύει η ανεπίσημη πληροφορία που έχουμε ότι ούτε και φέτος θα διεξαχθούν οι ως άνω αγώνες.

Αναμένοντας σύντομα την απάντησή σας, θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι θετική και ευχάριστη όσον αφορά τη διεξαγωγή τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις